[vc_row][vc_column][box_header title=”Wie zijn wij: SaniXL” bottom_border=”1″][vc_column_text]Wij zijn een firma gespecialiseerd in totale keuken -en badkamer inrichtingen en zijn met onze 45 jaar ervaring in het vak en meer dan duizend tevreden klanten zeer goed gewapend om ook uw keuken en-/of badkamer tot een optimaal resultaat af te werken.

Wij bieden u de grootste keuze in Belgie op het vlak van modellen en frontkleuren zodat er tal van combinaties mogelijk zijn (zo zijn bv. alla RAL-kleuren verkrijgbaar) en dit steeds met de hoogwaardigste kwaliteitsmaterialen die verkrijgbaar zijn.

De plaatsing, die zowel uitgevoerd wordt door onze eigen vakkundige plaatsingsdienst of door specifiek geselecteerde partners, gebeurt altijd met de modernste gereedschappen om een zo perfecte en verzorgde afwerking mogelijk te maken. Alle maatwerk is op aanvraag verkrijgbaar en we beschikken over een eigen servicedienst.

Indien het nodig zou zijn om water, gas -en of elektriciteitsleidingen te plaatsen of aan te passen kunnen wij ook hiervoor instaan.

Bij deze nodigen wij u uit om eens een bezoek te brengen aan onze ruime toonzaal (vanaf Maart 2018 ruim  1200m² groot), zodat wij, indien u uw afmetingen of plan meebrengt, een mooie computer getekende perspectieftekening kunnen ontwerpen en een aangepaste offerte kunnen opstellen. Dit is natuurlijk steeds vrijblijvend.

Heb u vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via email of telefonisch op het nummer 050/31.37.72

Het SaniXL Team


Onze Geschiedenis:

1985: Na jarenlang ervaring op te doen bij enkele schrijnwerkers waar ze zowel keukens, ramen & deuren als badkamermeubelen maakten, besliste Yvan De Baere (Stichter) in 1985 dat het tijd was om het heft in eigen handen te nemen en voor zich zelf te beginnen.

1986: Na een jaar een deel van een magazijn te hebben gehuurd, verhuist Yvan naar de Industriezone “Blauwe Toren” (de huidige locatie) en beschikt vanaf dan over een kleine toonzaal van zo’n 40m². Zijn specialisatie bleek al vlug bij de keukens te liggen en de jaren daarop werd dit enkel maar beaamt door de vele tevreden klanten

1992: Door de aanhoudende vraag naar kwalitatief werk werd in 1992 Eddy D. een ervaren schrijnwerker in dienst genomen. De start van een 22 jarige loopbaan bij CULINAS.

1993:  De nood naar een grotere toonzaal drong zich op, daarom werd in 1993 dan ook beslist om een stuk van 200m² bij te bouwen. Onder de naam CULINAS  keukens was dit meteen een schot in de roos.

1998: Zoon Nico De Baere studeert af in 1995 als elektricien (Elektrotechnieker) en na een enkel jaren te werken als elektricien en onderhoudtechnieker word beslist om Nico in dienst te nemen bij CULINAS. Hij helpt er zo honderden keuken plaatsen en sluit ook de elektro toestellen aan. Vanaf toen kon de klant ook op ons beroep doen voor het aanpassen van de elektriciteit in de keuken en het verplaatsen van de toe-en afvoerleidingen.

1999: In dit jaar werd de eenmanszaak omgevormd naar CULINAS nv. Deze naam is tot op vandaag gekend in groot Brugge en staat nog steeds synoniem voor kwaliteit en vakmanschap.

2002 – 2006: Na enkele jaren in dienst te zijn bij CULINAS nv. blijkt ook Nico de ondernemers microbe te hebben ge-erft van zijn ouders start hij zijn eenmanszaak Niccom op. In samenwerking met CULINAS nv. werden de projecten alsmaar groter tot er ook volledige huizen en appartementen werden gerenoveerd.
Naast totale keuken renovaties behoorde totale badkamer renovatie ondertussen ook tot de specialisatie.

2010: CULINAS nv. neemt Niccom over en zo stapt Nico opnieuw in de zaak van zijn ouders. Hij neemt meer en meer het dagelijks bestuur over en het is dan ook onder zijn impuls dat de verdere groei gestimuleerd word.

2013: Door steeds kwalitatief werk te blijven aanbieden heeft CULINAS nv. de crisis doorstaan, maar voelt de stijgende druk van de grote ketens. Onder het motto: “if you can’t beat them, join them” stappen we dan ook in 2013 in de soft-franchise SVEA die deel uitmaakt van de Mandemakers Groep waaronder ook Grando keukens, All All keukens en zowat 75% van de nederlandse keukenmarkt valt. Door deel uit te maken van deze grote groep, gaan heel wat deuren open waar we tot nu toe zelfs het bestaan niet van wisten.

Opnieuw hadden we nood aan een grotere toonzaal, dus werd het magazijn met oude houtbewerkingsmachines, leeggehaald en omgevormd tot toonzaal. Voor het eerst kwamen ook volledige badkamers in de toonzaal. Een uniek concept op dat moment was de volledige betegeling ervan. Opnieuw waren we toonaangevend wat de klanten enorm apprecieerden.

2015: SVEA ging door de groep uitgebouwd worden in België maar verloor hun focus in 2015 daarin na de overnames van enkele keuken ketens. Sindsdien gaan wij dan ook opnieuw onze eigen weg en neemt Nico officieel de fakkel over van Yvan.

2016: Een nieuwe generatie, nieuwe ideeën en een pak ambitie zorgen ervoor dat SVEA / CULINAS meer en meer gekend word voor z’n totaal aanpak. Het is dan ook het ideaal moment om de plannen waarmee Nico al sinds 2014 mee rond liep, werkelijkheid te maken. De geboorte van de Groep XL.

2017: Om de verdere groei en het innoverende karakter van het bedrijf te blijven aanhouden, werd op de laatste werkdag van 2016 de bouwvergunning ingediend voor de bouw van een nieuw stuk toonzaal. Ditmaal gingen we echter nog een stap verder en bouwden ook in de hoogte.

2018: De nieuwe toonzaal van in totaal 1200m² opent zijn deuren in het voorjaar van 2018. Een totaal nieuw concept word dan gelanceerd, met nieuwe TOP merken, nieuwe materialen en dit aan uitzonderlijke prijzen die je nergens anders zal vinden voor deze kwaliteit.

– 12 keuken opstellingen
– 18 volledige badkamers
– 50 badkamermeubelen

Bij SaniXL vindt u dan ook HET GROOTSTE AANBOD VAN VLAANDEREN!

Wij durven deze statement maken omdat:

1. Wij net zoals elke sanitaire installateur samen werken met de groothandels zoals Facq, Van Marcke,…
dus alle materialen die u daar ziet en wenst, kunt u via ons kopen en kunnen wij ook voor u plaatsen.

2. Alle materialen in onze toonzaal zijn materialen die je in België zo goed of niet zal terug vinden, maar daarom zeker niet minder zijn in kwaliteit. Wij hebben hiervoor rechtstreeks contact met de fabrikanten, waardoor we ook scherpere prijzen kunnen hanteren.

Overweegt u uw keuken of badkamer te renoveren? Kom dan zeker ook eens langs bij ons voor u een beslissing neemt.

Het SaniXL Team

Geregistreerd aannemer schrijnwerk
Geregistreerd aannemer elektriciteit
Geregistreerd aannemer sanitair en centrale verwarming
Geregistreerd aannemer gyproc
Erkend technicus gasvormige brandstoffen G1 en G2[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]