fbpx

SaniXL is zowel verdeler van Contesse Vinyl vloeren als van Wicanders Kurk vloeren. De verschillen tussen de 2 types vloeren zijn als volgt:

* Contesse: Vinyl toplaag (met anti slijtage laag), versterkt met glasvezel. 5mm dik

* Wicanders: Wicanders is dé grootste kurk producent ter wereld. Zij bieden verschillende mogelijkheden aan in kurk vloeren. Wij volgen enkel de zwevende vloeren en dus niet deze om te lijmen. Wicanders bied verschillende uitvoeringen aan:

– HydroCork (100% waterproof)
– VinylComfort
– CorkComfort

Alle 3 de uitvoering hebben een vinyl toplaag zoals bij de Contesse vloeren, maar zoals de naam het al zelf verteld, word er een extra laag kurk toegevoegd (aantal lagen afhankelijk van de uitvoering).  Het grote voordeel van kurk zijn de geluidsdempende, isolerende en warm aanvoelende eigenschappen. Met z’n 6mm dikte is de vloer een ideale oplossing bij renovaties.

Het voordeel van beide merken is dat ze plaatsen zoals laminaat vloeren en je dus weinig gereedschap nodig hebt om de vloeren zelf te plaatsen. Plus een bijkomende meerwaarde t.o.v. laminaat is dat de Contesse vloer en HydroCork volledig 100% waterproof is en dus ook in de badkamer kan geplaatst worden.

Hieronder vindt u meer uitleg over de verschillende vloeren.

De vloeren zijn ook te bestellen via onze webshop

HYDROCORK

Een verbazingwekkende stap in de sector zwevende vloeren, alle voordelen van kurk verpakt in een product van 6mm dik. De productlijn Hydrocork is een uitstekend product met aantrekkelijke en realistische dessins.


CORKCOMFORT

Het inrichten van een modern interieur met stijl en persoonlijkheid begint met een mooie en expressieve vloer. Door verschillende vormen van natuurlijk kurk toe te passen en te combineren hebben onze professionals en trendsetters een unieke collectie ontworpen. Het interieur wordt op een nieuwe manier benaderd, in harmonie met de natuur en menselijke emoties.

De stijl, aantrekkingskracht en het raffinement van deze zuiver natuurlijke dessins maakt het mogelijk om een authentieke en karakteristieke sfeer te creëren.

Met het lijmloze Corkloc®-legsysteem legt u eenvoudig de planken tegen elkaar en klikt ze vast. Het is een snelle, veilige en schone oplossing. Verkrijgbaar met drie verschillende slijtvaste toplagen: WPS en WRT voor gebruik in woningen en HPS voor commerciële toepassingen.

De zwevende oplossing is verkrijgbaar in platen van 605x450mm en vloerdelen van 905x295mm of 1220x140mm.

CONTESSE VINYL VLOEREN

© Copyright 2016 - 2020 SaniXL by CULINAS nv. (Groep XL)

Onze toonzaal is momenteel verplicht gesloten.
Installaties blijven we wel nog uitvoeren en offertes
kunnen nog steeds aangevraagd worden via email ([email protected])
Telefonisch zijn we maar beperkt bereikbaar, maar op een
email krijg je de dag zelf nog antwoord.
Op afspraak de toonzaal bezoeken is ook 'niet' toegelaten.

Hou het veilig!

 

Send message via your Messenger App