fbpx
  • +32 50 31 37 72
  • info@sanixl.be
  • Ma, Di, Don & Vrij: 9.30 - 17.30 / Za: 10 - 17 - Woe & Zon: Gesloten / Juli & Augustus: Woe open - Zaterdag gesloten
  • februari

    23

    2019
  • 3385
  • 0
Hoe benut ik het best een kleine badkamer?

Hoe benut ik het best een kleine badkamer?

We horen het wekelijks: “we hebben maar een kleine badkamer!”.

Het is inderdaad zo dat de badkamer bij vele mensen nogal klein uitvalt. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom de badkamer niet praktisch kan inrichten. Natuurlijk is het mogelijk dat je enkele compromissen zal moeten sluiten om tot een goed resultaat te komen.

Dikwijls zijn de eisen te groot voor de ruimte die er maar is. Zoals bv. de ene wilt een bad, de andere een douche, maar er is geen plaats voor beide. Wie geeft toe? 🙂
Of je wilt een grote inloopdouche, toilet, badkamermeubel en ook de wasmachine moet er nog bij kunnen. Zoals je begrijpt kan je niet altijd alles in je badkamer proppen die je er graag zou in hebben.

MAAR… er bestaan zeer veel mogelijkheden om je badkamer toch optimaal te benutten en visueel te vergroten:

* Douche en bad, maar geen plaats voor beiden: Douchen in je bad is een oplossing

* Vermijd tussenmuren in je badkamer. bv tussen douche en bad. Maak in de plaats gebruik van glaswanden met helder glas. Zo laat je het (dag)licht optimaal verspreiden in je badkamer.
Er bestaan tal van glaswanden die vouwbaar zijn en zo volledig tegen de muur kunnen geplaatst worden. Op deze manier kan je toch een grote douche plaatsen en na het douchen vouw je de deuren samen en heb je geen hinder van de glaswanden.

* Gebruik grote tegels: Al te vaak denken mensen dat grote tegels niet passen in een kleine badkamer. Maar het tegendeel is juist! Door de grote tegels verruim je net visueel je badkamer. Hoe minder voegen, hoe groter de ruimte lijkt.

* Gebruik grote spiegels: Een grote spiegel of spiegelkast vergroot je ruimte visueel enorm. Ze reflecteren ook het buitenlicht over gans de badkamer.

* Een venster is niet altijd een hindernis: Inloopdouches kunnen in sommige gevallen perfect voor het venster geplaatst worden. (bekijk onze facebook pagina voor voorbeelden)

* Gebruik je (gespiegelde) glaswand als spiegel bij je badkamermeubel. Zo bespaar je plaats die je anders nodig had voor je badkamermeubel.

* Schuin dak in je badkamer? Maak een betegeld zitje aan je douche waardoor je toch een douche kan plaatsen, zonder veel plaats te verliezen, aan het schuin gedeelte.

Deze oplossingen lijken eenvoudig, maar de moeilijkheid is meestal het gebrek aan kennis van de bestaande materialen die hiervoor kunnen gebruikt worden. Dat is waarom het zeker aan te raden is om hiermee naar een expert te gaan op het gebied van badkamerrenovatie.

Wij kunnen u perfect helpen met het bedenken van allerlei oplossingen en maken daar dan ook een 3D tekening van zodat u er een duidelijk beeld van krijgt. Die 3D tekening maakt het voor ons ook gemakkelijk om direct te zien wat kan en niet kan.

Kom dus zeker eens langs en breng alvast je afmetingen mee. Dan bekijken we samen hoe we het aanpakken.

Nico De Baere

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
© Copyright 2016 - 2020 SaniXL by CULINAS nv. (Groep XL)

OPGELET! In Juli en
Augustus zijn
wij de zaterdag gesloten!
We zijn in de plaats de
woensdag open van 9.30 tot 17.30

Bouwverlof vanaf 21/07
tot en met 15/08

 

Send message via your Messenger App

Van BAD naar DOUCHE in 48u?   Dat kan al voor 5.497€ ex BTW - Ontdek het hier: VanBadnaarDouche.be

X
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial