fbpx
  • +32 50 31 37 72
  • info@sanixl.be
  • Ma, Di, Don & Vrij: 9.30 - 17.30 / Za: 10 - 17 - Woe & Zon: Gesloten / Juli & Augustus: Woe open - Zaterdag gesloten
  • januari

    25

    2019
  • 2341
  • 0
Betegelen op bestaande tegels, doen of niet?

Betegelen op bestaande tegels, doen of niet?

Wij krijgen veel de vraag of het mogelijk is om te betegelen (met keramische tegels) op bestaande tegels. Alhoewel dit zeker mogelijk is, is dit iets wat wij vrij uitzonderlijk doen en absoluut af raden. (Tenzij je kiest voor één van onze oplossing daarvoor, zie onze blog)

De reden daarvoor is vrij simpel:

* GARANTIE
* Onzekerheid van ondergrond
* Gewicht

Gezien je als aannemer 10 jaar aansprakelijk bent voor de werken die je uitvoert, nemen wij het risico niet om tegels op bestaande tegels te lijmen.
Niemand weet hoe goed de tegels nog hechten aan de ondergrond, tenslotte hangen de tegels meestal al een 30 à 40 jaar aan de muur en werd er dagelijks gedoucht in de badkamer. Dit wil zeggen dat er dagelijks vrij veel vocht in de badkamer aanwezig was gedurende een zeer lange periode.

De voegen werden dus nat, namen het vocht op en trok zo in de ondergrond. Vroeger werd ook veel betegeld op pleister, iets wat ook nog eens zeer gemakkelijk water opzuigt.
Zeer dikwijls is dit niet zichtbaar, maar onze ervaring leert dat dit bij de afbraak van de tegels bij velen wel zo is. Als laatste speelt ook het extra gewicht een grote factor. De tegels die geplaatst worden in een hedendaagse badkamer zijn altijd maar groter en meestal zijn het ook vloertegels die tegen de wand geplaatst worden. Extra gewicht dus die aan de oude tegel gehangen word.

Gezien wij garantie moeten geven op onze werken, nemen wij uiteraard dit risico niet en opteren steeds om alles af te breken tot op de ruwe muur en te cementeren.
De speciale cementering is op zich al waterafstotend en tegelijkertijd kunnen de muren mooi pas gezet worden zodat er geen problemen zijn bij het plaatsen van grote tegels.

Laat ons gerust uw mening horen in de reacties hieronder

De Baere Nico
Zaakvoerder SaniXL

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
© Copyright 2016 - 2020 SaniXL by CULINAS nv. (Groep XL)

OPGELET! In Juli en
Augustus zijn
wij de zaterdag gesloten!
We zijn in de plaats de
woensdag open van 9.30 tot 17.30

Bouwverlof vanaf 21/07
tot en met 15/08

 

Send message via your Messenger App

Van BAD naar DOUCHE in 48u?   Dat kan al voor 5.497€ ex BTW - Ontdek het hier: VanBadnaarDouche.be

X
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial